Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

eTwinning проектът „Wonderland“, в който участваха учениците от 3а клас през изминалата учебна година, е отличен като победител в големите европейски eTwinning награди в категория 7-11 години. За призовите места в 4 възрастови и в 7 специални категории се бориха 932 международни проекта.

Автор на проекта е Ирена Райкова, старши учител в 137 СУ „Ангел Кънчев“ и eTwinning посланик. Партньори: Рангел Панталеев (СУ „Св.Иван Рилски“, София); Чира Серио (Италия) и Рената Вечеркова (Чехия). В края на декември, 2019 г., по време на националната церемония за награждаване на eTwinning проекти, Wonderland получи наградата "Най-добър международен eTwinning проект".

Повече за проекта може да прочетете тук:

Неусетно се изнизаха петте работни дни в партньорското училище „Джовани Пасколи” в Сан Джовани Ротондо, Италия. Ученици от 4 „г” клас с много ентусиазъм се включиха в различни дейности: *изследване и обобщаване на резултати по тема „Здравословни български храни”; *представяне на резултатите във видеа, споделени на страницата на проекта; *включване в съвместни игрови ситуации, свързани с разучаване на игри от миналия век; *активно участие в кулинарни ателиета за направа на домашни сладки и различни видове паста; *разучаване на народни танци на партньорите и най-вече италианска тарантела; *интерактивно опознаване на основни моменти от италианската история и култура; *активно използване на знанията по английски език и обогатяване на речника с нови думи в неочаквани речеви ситуации; *прилагане на умения за бърза и правилна реакция при екстремна ситуация, свързана с промяна в плана на полетите; *развиване на умения за екипна работа и овладяване на емоциите; *развиване на умения за самоизява; *създаване на нови приятелства. Със своето участие Алекс, Бранимир, Мария и Мартин станаха любимци на включилите се в тази мобилност. В много снимки, с много усмивки са запечатани техните преживявания.

Светлана Драганова - начален учител

italy1

italy2

italy3

italy4

italy5

“Wonderland” е името на международен eTwinning проект, в който участваха децата от 2а клас, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр.София, през изминалата учебна година. Проектът беше насочен към развиване на уменията на учениците за комуникация на чужд език, както и на уменията им за сътрудничество по време на учебния процес, творческо и критично мислене.

По време на проекта децата работиха в международни екипи с ученици от Чехия и Италия. Целта им беше да преминат безопасно през осемте врати на приказната страна “Wonderland”. Всяка врата се отваряше на определена дата и представяше предизвикателство, което екипите трябваше да решат.

С помощта на Web приложения, учениците създадоха разнообразни продукти:

  • - говорещи аватари с любими супергерои, https://www.thinglink.com/scene/1200307819228692486 (звездите върху изображението са хиперлинкове с говорещи супергерои),
  • - плакат с правила за безопасен интернет и етично поведение онлайн (нетикет),
  • - дневник на любителите на приключения (комикс, разказващ за предизвикателствата в страната на чудесата),
  • - 3D виртуални галерии http://app.emaze.com/@AOCTCQOOL/yearbook,
  • - електронни книги с приказните същества, обитаващи Wonderland.

Ирена Райкова,
старши учител в 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр.София
eTwinning посланик

Източник: http://www.pedagozi.bg/novini/v-prikazniya-svyat-na-etwinning-proektite

1

3

Страница 1 от 9

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нашите партньори

Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ

ucha se

Нагоре