Този сайт използва бисквитки. Прочети повече...

eTwinning - 133 SOU

Все повече ученици се обхващат в проектните дейности на училището. Сред по-мащабните училищни проекти са тези, по дейност eTwinning.  

eTwinning стартира през 2005 година в резултат на препоръка от Европейската комисия за да  насърчи комуникацията по електронен път между училищата в Европа, както и да помогне учителите да развият своите ИКТ и езикови умения, като използват специално създадения за  това портал – http://www.etwinning.net.  

През периода 2007 – 2013 година дейността е част от секторна програма "Коменски" и съответно от Програмата на Европейската комисия за образование и обучение „Учене през целия живот”.  От началото на 2014 година eTwinning е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.  

През настоящата учебна година в 137 СУ „Ангел Кънчев“ ученици и учители работят по следните eTwinning проекти:

  • ВЪЛШЕБНОТО БЛАГОДАРЯ
  • A Treasure Chest of Wisdom
  • ECO PALS

Един от най-интересните моменти са виртуалните срещи между партньорите. На 11. 12. 2014 година бе „отворена“  online  лаболаторията, за да се проведат едновременно в хърватското училище III. Osnovna škola Varaždin, Varaždin /www.os-treca-vz.skole.hr/ и в класната стая на 4 „г“ клас  опитите: „Картезиански водолаз“, „Хидравличен елеватор“ и „Защо водата не изтича“. Срещата премина при изключителен интерес и внимание от страна на публиката. Експериментите на живо и обясненията на резултатите от българска страна направиха: Васил, Георги и Симеон – ученици от 4 „г“ клас.

eTwinning - 133 SOU

През учебната 2016/2017 година, езиков и изпитен център АВО предлага курс по английски език за всички ученици от 1-ви до 6-ти клас, който ще се провежда в 137 СУ „Ангел Кънчев“ Повече>>

AvoBell obyava 2015

Нашите партньори

Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ Партньор на 137 СОУ

ucha se

Нагоре